4ª Jornada (Dissabte, 16-3-2013)

FC L'ESCALA 5 - EF FIGUERES 4

Alineació: Iker; Narcís, Aleix, Joan; Marcos; Biel, Joel / Iván, Didac, Oriol.

Gols: 1-0 Marcos (min.3), 1-1 (min.5), 2-1 Marcos (min.7) /Descans/ 2-2 (min.17), 3-2 Joel (min.21) /Descans/ 4-2 Joel  (min.30) /Descans/ 4-3 (min.40), 4-4 (min.42), 5-4 Joel (min.48).

Primera victòria dels escalencs en aquesta 2ºFase després de l'empat del primer partit al camp de la Marca. La victòria ha estat justa encara que un pèl curta pels mèrits dels escalencs, en un partit que s'han enfrontat a un gran equip, per mi el que millor juga a futbol de tots els equips que ens trobem en aquesta 2ªFase de la Lliga (on hi han els equips més forts)  juntament amb els anxovers.
Començament de primer període per part dels locals que ja abans de inaugurar el marcador al minut 3 mitjançant un gran xut d'en Marcos després d'una passada de la mort d'en Joel, ha gaudit d'un parell d'ocasions de gol força clares per haver-se avançat en el marcador Al minut cinc en la primera aproximació dels visitants a la porteria escalenca ha arribat el gol de l'empat després que un davanter figuerenc rematés totalment sol un corner en una errada clara de la defensa local. Lluny d'enfonsar-se els costaners han seguit dominant i combinant i en Marcos ha tornat a marcar aquesta vegada en molt bon xut creuat des de la frontal de l'àrea despres d'haver driblat a un defensa. A partir del segon gol del FC L'Escala els figuerencs s'han tret la son de les orelles han començat jugant de tu a tu als escalencs, desplegant també un gran joc de toc i combinació encara que amb menys profunditat que el dels escalencs i creant menys ocasions de gol concretament només han tingut dos xuts llunyans que ha resolt molt bé l'Iker sense problemes.
El segon parcial ha començat amb dues ocasions seguides de l'Oriol que han sortit fora per poc, toes dues han llepat el pal. La tercera ocasió ha arribat amb un xut llunyà d'en Joel. Però el que són les coses la FE Figueres ha estat la que ha aconseguit marcar el gol que suposava el 2-2 després d'haver avisat un minut abans amb un llançament de fora l'àrea que ha parat molt bé l'Iker, el gol ha arribat en un llançament d'out mal defensat per la defensa escalenca que ha deixat tot sol davant l'Iker a un davanter visitant que no ha perdonat. Els escalencs han tornat a portar la iniciativa en el joc i fruit d'això han arribat vàries ocasions de gol consecutives, la primera ha estat un excel.lent xut d'en Joel de fora l'àrea que no ha entrat d'autèntic miracle ja que ha tocat al travesser i després ha botat damunt la mateixa línia de gol, la segona ha estat un xut d'en Marcos també de forà l'àrea que ha llepat el travesser, la tercera ha estat un u contra que l'Oriol ha tingut que el porter ha parat amb el cul quan ja pràcticament la pilota l'havia superat per sota el seu cos. La quarta ja ha estat el gol que ha marcat en Joel de penalty que ha provocat en Didac després de robar la pilota a la defensa ha etzibat un molt bon xut que ha refusat amb les mans un defensor.Només sacar de centro pilota robada d'en Joel que ha xutat a porteria, el porter ha refusat com ha pogut i el rebuig l'ha estat a punt d'aprofitar l'Oriol però no hi ha arribat per molt poc. Els dos últims minuts els figuerencs ha pressionat però sense crear excessiu perill ja que només han tingut un xut llunyà.
Al tercer quart els figuerencs han sortit molt forts, a la primera jugada ja hant tingut una molt bona ocasió de gol, ha estat un xut molt ajustat al pal en que l'Iker ha fet una gran parada. A la següent jugada els visitants han xutat al pal després d'un robatori de pilota. Els escalencs ràpidament s'han tret la son de les orelles i han tornat a dominar el partit, la primera jugada de perill escalenca ha arribat després d'una molt bona jugada col.lectiva que ha acabat amb en Joel defensa de tres rivals en un pam de terreny per acabar fent una passada al forat per en Joan que ha rematat creuat a fora per molt poc, la següent ha estat un xut bombejat de l'Oriol en un llançament de banda que el porter ha resolt sense problemes ja que el xut ha estat una mica tou, la tercera ha estat un xut d'en Didac que ha refusat un defensa sobre la mateixa línia de gol en un llançament de còrner. Una altra ocasió de gol l'ha tingut en Didac però el seu xut ha anat a sobre el porter visitant, la enèsima ocasió de gol d'aquest parcial ha arribat després de un gran robatori de pilota d'en Didac que quan s'ha vist sol davant el porter s'ha precipitat i ha fet un xut mol suau i centrat que no ha inmutat al porter. Les ocasions s'anaven succeïnt, un altra l'ha tingut una altra vegada en Didac però no ha pogut rematar per molt poc una centrada a segon pal d'en Marcos. El quart gol local que ha donat molta tranquilitat a l'equip, ha arribat en un llancament de porteria dels figuerencs que l'Aleix ha tallat molt atent, la pilota ha arribat a l'Oriol que ha tocat de cares per en Joel que ha avançat i que quan arribat a la frontal de l'àrea ha etzibat un gran xut creuat que ha entrat al fons de la porteria després de tocar al pal. Només fer la sacada de centre recuperació de pilota d'en Joel, paret amb l'Oriol que aborta molt bé el porter visitant sortint amb molta decisió i la última d'aquest període l'ha tingut l'Oriol en un contra contra u davant el porter que no ha tingut l'encert necessari per introduir la pilota al fons de la xarxa després d'una extraordinària passada a l'espai d'en Didac. Per la seva banda els figuerencs en aquest últim tram de parcial només han tingut una ocasió de gol però ha estat molt clara ja que han estavellat una pilota al pal en un llançament de corner.
El quart període ha començat amb un clar domini escalenc i creant la primera ocasió mitjançant l'Oriol que ha rematat de cap obligant a fer una bona parada al porter figuer en un llançament de corner, la segon l'ha tingut en Biel que ha fet un bon llançament creuat des de la frontal al que ha respost molt bé el porter, la tercera ha arribat en un intent de vaselina de l'Oriol al que ha arribat per molt poc el porter i el refuig l'ha rematat molt atent en Joel sortint l'esfèrica fora per poc (llepant el pal)  després de tocar lleugerament la pilota un defensor vistant, el posterior corner l'ha ha estat a punt de rematar en Marcos tot sol al segon pal però ha fet "misto" i quan més controlat tenia el partit el FC L'Escala ja que ha tingut vàries opcions per aconseguir el sisè gol, han arribat els dos gols en dues jugades aïllades que situaven l'empat al marcador en només 2 minuts i posaven la por al cos dels jugadors escalencs. Amb sis minuts encara per acabar el partit els anxovers tenien temps de sobres per aconseguir la victòria però els minuts anaven passant i no arribava   el desitjat gol de la victòria, ja que els escalencs ha tingut vàries ocasions per marcar a  través d'en Didac,de l'Oriol i de l'Iván en un gran xut llunyà i sobretot en un xut a boca de canó d'en Didac en que el porter figuerenc ha fet una gran parada quan tothom ja cantava el gol. I quan tothom ja donava l'empat com a resultat final ha arribat la jugada decisiva del partit, tot ha començat en una recuperació de pilota d'en Joel i quan anava a avançar directa cap a la porteria  visitant ha estat objecte de falta, la falta directa situada a uns 20 metres de porteria  l'ha tirat de forma magistral el mateix Joel ja que la pilota ha entrat per tot l'escaire, fent esclatar d'alegria al públic i jugadors escalencs ja que significava el gol de la victòria escalenca ja que ha estat la darrera jugada del partit ja que només ha donat temps perquè els figuerencs saquessin de centre i situava en el marcador el definitiu 5 a 4.
En definitiva, victòria justa en un partit que s'han enfrontat els dos equips que més bon futbol despleguen de tots els equips que competeixen en aquesta 2ªFase .