2ª Jornada (Dimarts, 19-3-2013)

FC L'ESCALA 3 - PUF 5

Alineació: Iker; Narcís, Aleix, Iván; Marcos; Oriol, Joel / Joan, Jordi, Didac, Biel.

Gols: 0-1 (min.1), 0-2 (min.4), 1-2 Marcos (min.5) /Descans/ 2-2 Didac (min.17) /Descans/ 2-3  (min.35) /Descans/ 2-4 (min.40), 2-5 (min.42), 3-5 Marcos (min.44).

Derrota inesperada i injusta dels anxovers davant un gran equip com és el PUF encara que en els darrers instants del partit encara s'hauria pogut encaixar algun gol més ja que amb els locals totalment volcats sobre la porteria unionista ha propiciat que en un parell d'ocasions els davanters visitants s'hagin plantat sols davant l'Iker que ha resolt molt bé els duels mà a mà, en un partit marcat per la malatia i cansament de la majoria de jugadors locals que han estat tot el dia fent el Rodajoc (tot el dia jugant a jocs d'atletisme, futbol ...) i han arribat reventats i totalment fosos al darrer quart.
El primer quart ha començat molt intens, jugat amb molta intensitat per part dels dos equips i cadascun jugant amb el seu estil, els escalencs fent el seu habitual joc de toc i combinació i els de la Penya amb un joc directe intentant aprofitar les possibles errades defensives i les segones jugades. El gol ha arribat només començar el partit en una bona jugada individual del seu millor jugador (l'Edgar) que ha creuat la pilota al fons de la xarxa davant la desesperada  sortida del porter escalenc. Els escalencs han seguit jugant com sempre i han gaudit d'una bona ocasió per marcar però el porter visitant ha fet una molt bona parada a xut d'en Joel. Al minut quatre ha arribat el 0-2 en un corner llançat en curt que ha agafat un mica despistada a la defensa escalenca, i que ha aprofitat el jugador figuerenc per fer un xut sense angle que han entrat amb molta fortuna. A la següent jugada ha marcat en Marcos rematant molt atent al segon pal en un llançament de corner que ha llançat en Joel. D'aquí al final d'aquest període domini asfixiant escalenc amb tres bones ocasions pels anxovers que no han entrat, sigui per l'encert del porter o perquè han sortit a fora per poc llepant el pal. Els unionistes no han tornat a xutar a porteria.
El segon període ha tornat ha estar clarament dominat pels locals però sense ser un domini tant asixiant com en el primer, tot i això s'han gaudit de 3-4 bones ocasions per poder marcar. El PUF per la seva banda pràcticament no ha inquietat la porteria escalenca només ho ha fet en un parell de xuts llunyans que ha resolt bé l'Iker. El gol de l'empat escalenc l'ha marcat en Didac en un bon xut des de l'interior de l'àrea al minut dos d'aquest període i semblava que amb el domini escalenc no tardaria ha arribar el tercer però finalment no ha arribat aquest tercer gol.
El tercer quart ha esta la clau del partit els escalencs han jugat el millor futbol en aquest parcial, han passat per sobre el rival amb un domini total del joc fent l'habitual joc de toc i combinació que tant bé executen els escalencs (a dia d'avui i i pel que he vist durant aquesta temporada, per mi només hi ha un equip que fan aquest mateix joc, el FE Figueres Tiki-Taka) però avui no era el dia i s'han desaprofitat nombroses ocasions per posar-se al davant del marcador, unes vegades per mala sort, unes vegades per desencert, unes vegades per l'encert del porter visitant ... , no ha pogut ser... I el que son les coses i alguna vegada passa, s'ha arribat als darrers tres minuts de parcial en que als anxovers els ha arribat el cansament físic i ha arribat un "baixon" de joc que la Penya ha sabut aprofitar, avisant primer amb un xut llunyà que ha resolt bé sense gaires problemes l'Iker i després marcant de penal en el darrer minut d'aquest període, un gol d'aquells que s'anomen psicològics.
El quart període ha tingut un començament que prometia amb un parell de bones ocasiones que no s'han sabut aprofitar però tot  ha canviat amb el quart gol visitant que ha arribat en una pilotada que ha agafat avançada a la defensa escalenca. A partir d'aquest moment ha arribat la devallada física escalenca que ha aprofitat molt bé la Penya per llançar perillosos contracops que han sabut aprofitar per establir un preocupant i gariebé definitiu 2 a 5 en el simultani. Després del gol, sense enfonsar-se, tot al contrari donant la cara en tot moment i amb dos canvis per donar una mica de frescor física, l'equip ha fet l'últim "arreón"  i ha marcat el seu tercer gol quan encara faltaven 4 minuts per a la finalització del partit, motiu per a l'esperança. Però finalment no ha pogut ser ja que d'aquest moment al final del partit s'han gaudit de tres-quatre oportunitats que no s'han matereariltzat, unes vegades ho ha impedit el mateix cansament (fent xuts fluixets), altres la bona actuació del porter unionista i altres la mala sort. D'altra banda els unionistes han gaudit d'un parell de contracops molt perillosos fruit de pilotades des de la defensa.
En definitiva, resultat injust vist el joc realitzat pels dos conjunts i les ocasions creades, encara que no ha de servir d'excusa i que el PUF també ha sabut fer el partit que més li convenia. Ha estat un partit que el FC L'Escala ha acusat molt el cansament físic i malaltia de molts dels seus jugadors, ja que varis dels seus jugadors importants només han pogut jugar dos quarts i han jugat molt mermats.

FELICITATS ALS JUGADORS PER L'ESFORÇ REALITZAT !!!! FINALMENT NO HA POGUT SER, LLÀSTIMA PERQUÈ ENS HO MEREIXIEM. ENS QUEDA EL PARTIT A VILAMALLA PER TREURE'NS AQUEST MAL GUST DE BOCA.  FORÇA L'ESCALA !!!
D'ALTRA BANDA FELICITAR AL PUF PER LA VICTÒRIA QUE HA ACONSEGUIT AVUI.