1ªJornada (Diumenge, 19-5-2013)

CE PORTBOU 3 - FC L'ESCALA 3

Alineació: Joan; Narcís, Marcos, Iván; Joel; Oriol, Didac. / Aleix, Jordi, Biel.

Gols: 1-0 (min.2), 2-0 (min.6) /Descans/ 2-1 Joel (min.14) / Descans/ 3-1 (min.30), 3-2 Marcos (min.31) /Descans/ 3-3 Joel(min.37).

CAMPIONS !!!!

Partit decisiu de cares a la Classificació Final de la Lliga fet que feia que els escalencs l'afrontessin amb una certa pressió ja que necessitaven un empat com a mínim per proclamarse Campions de Lliga, tenint en compte que el FE Figueres guanyi un partit que dia d'avui encara esta pendent  contra la Marca Ham i que es juga al cap de tres dies. Amb l'empat els anxovers s'han proclamat CAMPIONS DE LLIGA i bé que ho han celebrat al entrar als vestidors amb càntics i dutxa inclosa. Al cap de tres dies el FE Figueres perdia el partit que tenia pendent contra la Marca i el FC L'Escala guanyava la Lliga amb 4 punts de diferència.

Començament de partit dolentessim pels escalencs que han acusat força la pressió, al minut 6 ja guanyaven els locals per 2 a 0 i a més havien estavellat una pilota al travesser, els anxovers estaven totalment KO i els de Portbou aprofitaven molt bé el seu joc directe aprofitant molt bé les caracterísiques del terreny de joc que estava en pèssimes condicions per a fer un joc de toc i combiniació. Però ja a partir del minut 7 de partit els visitants han començat a millorar i assentar-se en el terreny de joc i haurien pogut reduir distàncies en un parell de bones ocasions.

El segon parcial parcial ha estat totalment dominat pel FC L'Escala i a part del gol que reduia distàncies marcat per en Joel en una magnífica jugada individual ha gaudit d'un parell de bones ocasions per aconseguir l'empat. Els locals per la seva banda intentaven crear perill amb ràpids contracops o be mitjançant xuts llunyans.

El tercer període també començava amb clar domini escalenc però han estat els portbouencs que han marcat després d'un robatori de pilota en una jugada desafortunada de la defensa anxovera. Lluny d'enfonsar-se, els visitants marcaven al cap d'un minut situat el 3 a 2 al marcador a través de Marcos després de rebre una passada de la mort d'en Joel (que s'havia desfet de dos defensors), tot al contrari l'equip ha posat més caràcter i entrega, els escalencs han anat pel partit i han embotellat  els locals a la seva àrea creant diverses ocasions de gol que no han sabut transformar.

L'últim parcial ha estat jugat amb molta tensió i entrega per part dels dos equips, dominat també pels anxovers pero amb el conjunt local llançant perillosos contraatcs, el més perillòs de  tots un llançament al travesser  quan el simultani marcava un empat a tres. El període ha començat amb l'empat a tres marcat per en Joel després d'una bona jugada individual, a partir de llavors l'equip que ha fet més mèrits per guanyar el partit ha estat el FC L'Escala però els locals també han tingut les seves opcions en dues rapidíssímes contres.

En definitiva, partit emocionantíssim i dels que fan afició ja que es decidia un títol en un camp en el que era molt difícl enllaçar més de tres passades seguides degut al mal estat que es trobava el terreny de joc.