9ª Jornada (Dissabte, 11-5-2013)

FE FIGUERES 4 - FC L'ESCALA 3

Alineació: Iker; Narcís, Aleix, Jordi; Marcos; Biel, Joel. / Joan, Iván, Didac, Oriol.

Gols: 0-0 /Descans/ 0-0 / Descans/ 0-1 Joel (min.27), 1-1 (min.29),  2-1 (min.30), 2-2 Marcos (min.33), 3-2 (min.35) /Descans/ 3-3 Marcos (min.42), 4-3 (min.46).

Partit vibrant i emocionant, al meu parer entre els dos millors equips de la Competició. El resultat més just hagués estat un empat, tant els entrenadors com les aficions dels dos equips així ho manifestaven al final del partit.
L'empat hagués proporcionat el Títol als escalencs amb una jornada encara per disputar-se però no ha esta així i s'haurà d'esperar al partit que es jugarà a Portbou el proper Diumenge 19 de Maig. El fet d'haver perdut avui fa que el FC L'Escala hagi d'empatar o guanyar el partit que es juga al díficil camp del CE Portbou.
Primer dos períodes amb domini altern i amb molt de respecte per part dels dos equips, potser els escalencs han gaudit d'un parell o tres d'ocasions més que els locals que eno els han sabut aprofitar.
Al tercer parcial ha sigut un continu "toma i daca", els escalencs han començat molt forts i als primers cinc minuts han dominat el partit, s'han avançat mitjançant en Joel després d'una bona jugada individual i a la següent jugada haurien pogut donar un cop d'efecte important però un gran xut del mateix Joel s'ha estavellat al pal. Després ha passat tot tot al contrari la Fundació ha remuntat el partit en dos minuts i ha gaudit d'una ocasió de gol molt clara per situar els 3 a 1 al simultani. Després d'aixó en Marcos ha situat l'empàt a 2 al marcador després d'una gran jugada inividual. Les ocasions de gol s'anaven alternant i tots dos equips apretaven de valent. Però finalment ha estat el conjunt local que a l'últim minut del parcial ha marcat el seu tercer gol.
L'últim període ha estat pràcticament calcat al tercer. Després de diferents ocasions de gol per banda, en Marcos ha situat l'empat a tres en el marcador després d'aprofitar una gran assistència d'en  Joel. La següent jugada pot haver estat la clau del partit, ja que en Joel ha robat l'esfèrica a un defensa figuerenc a la frontal de l'àrea i quan anava anava a encarar al porter local ha estat clarament derribat per darrera per un defensor local, el clar penal no l'ha xiulat l'arbitre (en Joel no ha pogut jugar els últims sis minuts de partit). Als darrers minuts qualsevol dels dos equips podia haver aconseguit la victòria però al final els figuerencs han aconseguit el gol de la victòria a manca de dos minuts per finalitzar el partit. Els escalencs encara han pogut empatar el partit però el magnífic llançament de falta directe d'en Joan s'ha estavellat al travesser quan ja tothom cantava el gol.